Lakberendezési stílusok

Eklektika lakberendezési stílus

Lakberendezési stílusok az eklektika, különböző irányzatok stílusjegyeinek variálását jelenti. Első neki futásnak egyszerűnek tűnik, hiszen csak néhány bútort és kiegészítőt kell összeválogatni, majd ezekkel berendezni a lakóteret. A lakberendezés esetén tudatosan kell kialakítani az alapkoncepciót, ezáltal születik meg egy kellemes, hangulatos otthon, amely a belsőnket tükrözheti. Ez a stílusirányzat soha nem megy ki a divatból és a képzeletnek nem szab határt. Főbb jellemzői közül kiemelhető az egyedi, látványos megoldások, figyelemfelkeltő hatások, bútor elemek.

Loft lakberendezési stílus

A loft stílusirányzat inkább a lakás elrendezésében nyilvánul meg. A nagy terek, az egybenyitott helységek és óriási ablakok adják a stílus egyediségét. A napfényes és tágas lakás manapság egyfajta életstílust is jelent. 60 – 70 években népszerűek voltak az alacsony áraknak köszönhetően, azóta a fényűzés megtestesítőivé váltak. Egyetlen osztatlan térben található az összes közösségi rész, ahol látványelemként a tartóoszlopok osztják fel a képzeletbeli teret. A lakberendezés szempontjából legfőbb meghatározó elemei a beépített tárolók, szekrények. A terek felosztása paravánokkal, akár hatalmas több személyes ülőgarnitúrákkal, burkolatokkal lehetséges.  

Minimál lakberendezési stílus

A minimál stílus a lakberendezés egyik olyan irányzata, ahol minden a funkcióról és a célszerűségről szól. Az enteriőrök jellemzői a letisztult, egyenes vonalak és az egyszerűség. Azoknak ajánlott, akik nem kötődnek a régi tárgyakhoz és szeretik a változatosságot. Megfelelően átgondolt, modern berendezési tárgyakkal divatos tereket rendezhetünk be. A minimál stílusjegy bútorelemei a wenge, tölgy, dió színűek. A falak világos meleg árnyalatúak.

lakberendezés
Lakberendezés

Art Deco lakberendezési stílus

Az art deco az 1925 stílusnak is nevezik a Párizsban megrendezett művészeti kiállításának nyomán. A stílusban a megjelenik az elegancia, az élénk színek és a leegyszerűsített vonalak. Luxusstílussá tették a válogatott minőségi alapanyagok és a kézművesség. Finom, egyedi bútordarabokkal és kiegészítőkkel megvalósítható az art deco stílust az enteriőrökben. Ebben a stílusban megjelennek a bútorokon a cserzett bőrök, amelyek az egyik legérdekesebb jelensége a lakberendezésben.

Retro lakberendezési stílus

A lakberendezési stílusok legközkedveltebb stílusirányzata retro stílus, azoknak ajánlatos, akik szeretik a régiségeket. Egyéni ízlés szerint rendezhetjük be a lakásunkat bútorokkal, dekorációkkal és kiegészítőkkel saját hangvételben. Legkedveltebb színek a barna, zöld, piros és a kék, amelyek különböző mintázatokkal párosulnak. A bútorokra hagyományos vonalvezetés és  praktikusság jellemző.

Skandináv lakberendezési stílus

A skandináv stílusra a harmónia és az egyszerűség a jellemző. A mai lakberendezési trendek legelterjedtebb stílusa, hiszen könnyen kialakítható a hazai lakásokban. A természetes anyagok és formák mellett a világos színek dominálnak a bútorokon, a falakon. A túlzsúfoltságot kerülni kell így tud igazán érvényesülni a skandináv stílus. A kiegészítőket gondosan ki kell válogatni, érdemes fa vagy fahatású termékekben gondolkodni. Építkezés alkalmával tervezzünk be több, nagy ablakokat, amelyek beengedik a fényt és ezzel egyetemben tágítják a teret.

Modern lakberendezési stílus

A modern stílusirányzat egyike a legkedveltebb stílusnak manapság. Hasonlít a minimál stílusra, de sokkal szélesebb a szín – és anyaghasználata, ettől hangulatosabb, otthonosabb és személyre szabott teret kapunk. Az egyenes vonalak, a magasfényű bútorok, a csillogás a legfőbb jellemzői. Ebben a lakberendezési stílusban megjelenik a fa, fém és az üveg, amelyek vegyítése megengedett. Az egyedi burkoló elemek használata is különlegessé és hangulatossá tehetik otthonát.   

Szolgáltatások:
Lakberendezési tanácsadás  Stílustanácsadás Formatervezés Lakberendezési tervezés
Közösségi oldalak:
Facebook Instagram Pinterest