Orosz Péter lakberendező által tervezett enteriőr

Nappali tervezés

A nappali tervezés igen nagy körültekintést kíván, hiszen talán a legtöbb funkciója ennek a szobának van az egész lakásban. Minden családtag életére kihat a nappali lakberendezés, a színvilága, a hangulata, a stílusa. Ez a lakók életének nagyon fontos területe, életük színtere. Talán itt töltik el a legtöbb aktív időt a lakás összes helyisége közül. Itt jönnek össze a családtagok, itt beszélgetnek egymással a napi történésekről és a terveikről.

Nappali tervezés modern kanapé a középpontban
Nappali tervezés rejtett világítással
Nappali tervezés letisztult enteriőr kialakítása

Hová kerüljön a nappali?

Az épülő ingatlanok nyugati oldalára ajánlják a szakemberek a nappalit orientálni. Ha mód van rá, olyan helyre, ahonnan minél több természetes fény jut majd be a szobába. Gyakran számos más helyiségbe a nappalin át vezet az út, így ez a szoba lényegében teljesen ki- és megkerülhetetlen. Az előszoba, a konyha, az étkező és a hálóhelyiségek valószínűleg összeköttetésben állnak vele, ezért sem mindegy, milyen a hangulat ott. A kapcsolódó helyiségekbe a közlekedést tegyük tehát egyszerűvé és amennyiben lehetséges, kerüljük a zsúfoltságot!

Mi áll a nappali tervezés középpontjában?

A cél, hogy szép világos legyen a tér. Amennyiben ez nem kivitelezhető, vagy csak részben, alkalmazzunk világos felületeket! A világos tónusú falak és a meleg árnyalatú bútorok bensőségességet és nyugalmat árasztanak. Legyen szó melegburkolatról vagy hidegburkolatról, mindkét esetben a nagyobb méretű lapokat részesítsük előnyben, mert ezekkel növelni lehet a teret. A megálmodott enteriőrt a kiválasztott stílushoz illő nappali bútorok, anyagok és kiegészítők egysége és a hozzájuk illeszkedő színek egyvelege adja. Mindezeket gondosan kell megválasztani és a hangsúlyos pontokat világítással kiemelni. Ezt is jó, ha alapos tervezés előzi meg.

Miért fontos a gondos tervezés?

A nappali a kikapcsolódás helye is, olvasunk és nagyokat társasozzunk is ebben a szobában. Megannyi közös program! Általában kulturális központ is, hiszen a zenehallgatás és a tv-nézés is ide koncentrálódik. Ráadásul itt fogadjuk a látogatókat is, ez az a központi hely tehát, ahol lenyűgözhetjük őket. Emiatt sem mindegy, mekkora energiát fektet valaki a nappali lakberendezésbe.


Ehhez hatalmas támogatást kínál a lakberendezési tanácsadás, a lakberendezési tervezés, ahol segítem a stílusos, harmonikus és egyedi enteriőr kialakítását 3D látványtervekkel párosítva. Rövid határidőn belül dolgozok.

Tekintse meg a referenciáimat, ahol talál nappali tervezés során készült látványterveket, amelyek hátha segítenek az ötletelni!