Konyhatervezés

Otthonunkban a konyhatervezés kulcsfontosságú szerepet kap, hiszen ehhez a helyiséghez számos tevékenység fűződik. Kezdve az ételek elkészítésétől, az étkezésen át, egészen a családi, baráti összejövetelek lebonyolításáig. Az optimális elrendezéshez a konyhatervezés során figyelembe kell venni a helyiség adottságait, a műszaki lehetőségeket, a felhasználói igényeket, ergonómiai és esztétikai szempontokat és a funkcionalitást.

Lakberendezési-tervezés-Békéscsaba-0014
Lakberendezési-tervezés-Békéscsaba-0016
Lakberendezési-tervezés-Békéscsaba-0012


Mint minden lakás, úgy minden konyha is egyedi, ezáltal számos elrendezés lehetséges, így megkülönböztetünk soros – párhuzamos – L alakú – U alakú alaprajzi kialakítású konyhákat. Kutatások igazolják, hogy a fentiek közül az L alak a legközkedveltebb, mivel ergonómiai szempontból a legoptimálisabb elrendezéssel bír. Itt megjegyezném, hogy ez minden konyhatervező alap köve. Az ergonómia azt jelenti, hogy a munkakörnyezet, a készülékek és eszközök illeszkednek az emberhez, nem pedig fordítva. Éppen ezért gondos tervezés szükséges ahhoz, hogy egy konyhabútor ne csak megjelenését tekintve legyen tetszetős, hanem használhatóság és funkcionalitás szempontjából is a lehető legoptimálisabb összeállítással bírjon.


A konyha étkezővel vagy akár nappalival is lehet egy légtérben, így a konyhatervezés közben törekedni kell a harmóniára. Ajánlott olyan lakberendezési kiegészítőt vásárolni, amely segít a helyiség kapcsolatot egyensúlyba hozni. A konyhában történő munkafolyamatokhoz a megfelelő világítás nélkülözhetetlen, használjunk központi, illetve irányított fényeket.


Bízza rám a konyhatervezését. Válassza a szolgáltatások közül a lakberendezési tervezés menüpontot és kérjen ajánlatot!

További szolgáltatások:
Lakberendezési tanácsadás Lakberendezési tervezés
Közösségi oldalak:
Facebook Instagram Pinterest