Orosz Péter lakberendező által tervezett enteriőr

Konyhatervezés

A konyhatervezés akkor tökéletes, ha olyan teret sikerül alkotni, ahol jó tenni, ahol jó enni, ahol jó lenni. Hiszen a konyha az a helyiség a lakásban, vagy a házban, ahol nagyon sok minden történik: itt készítjük még álmosan a reggeli kávét és itt sül és fő az a sok-sok finom étel. Nem csupán a kulináris örömökkel kényeztethetjük magunkat, a velünk élőket és a vendégeinket, hanem a gondos és professzionális konyhatervezéssel kialakított harmonikus és funkcionális helyiség képével is. Ami nem csak szép és jó, hanem használható is.

Konyhatervezés egy panellakásba fehér és antracit színkombinációval
Konyhatervezés eredménye a családi ház U alakú konyhája
Ipari stílusú konyhatervezése

Mit vegyünk figyelembe a konyhatervezés során?

Minden konyha sajátos, így az optimális tervezés elengedhetetlen feltétele az adott terület egyedi jellegzetességeinek maximális kihasználása. Sokféle elrendezés lehetséges. Az L-alakú konyhakialakítás a legkedveltebb, ergonómiai szempontból gyakran a leginkább optimális. De az U-alakú is izgalmas és hasznos lehet. A konyhatervezés során a fő cél az, hogy a munkakörnyezet, a konyhabútorok és a konyhai készülékek és eszközök illeszkedjenek a használóhoz és nem fordítva. Nem elég, ha a berendezési tárgyak nagyon jól néznek ki, ezeknek még könnyen elérhetőnek, praktikusnak is kell lenniük és megfelelően kell a rendelkezésre álló területbe illeszkedniük.

A világítás sarkalatos kérdés, javasolt mind központi, mind pedig irányított fények használata. Ezzel nem csupán hangulatos lesz a konyha, hanem az összes konyhai folyamathoz nélkülözhetetlen. Nincs kőbe vésve, hogy a konyhának el kell különülnie az étkezőtől és a nappalitól. A konyhatervezés ötletes megoldásokat kínál a közös konyha-étkező vagy a közös konyha-nappali harmonikus kapcsolatának megteremtésére is. Lakberendezési kiegészítőkkel, burkolatokkal könnyen egyensúlyba lehet hozni helyiség kapcsolatokat.

Miért érdemes a konyhatervezéshez lakberendezőt felkérni?

A legtöbb konyhabútort forgalmazó cégnél készítenek látványterveket manapság. Felkészült, kiváló szakemberek ülnek az asztal mögött, viszont egy lakberendező számos olyan szempontot is figyelembe vesz, ami nem a konyhatervező feladata. Gondoljon bele abba, mikor egy amerikai konyhás nappaliba szeretnénk egy új konyhát. Ebben az esetben a lakberendező segít a színek, a formák és funkciók összehangolásában.

Válassza a szolgáltatások közül a lakberendezési tervezés menüpontot és kérjen ajánlatot! A referencia munkáim között számos képet talál az általam tervezett konyhákról. Profi asztalossal dolgozok együtt, így a kivitezés is megoldható természetesen.