Orosz Péter lakberendező által tervezett enteriőr

Hálószoba tervezés

A hálószoba a nyugalom és a feltöltődés helye, magánszféránk rendkívül intim tere. Ide vonulhatunk el minden áldott nap a nyüzsgő és zajos külvilág ingerei elől, hogy ott kicsit megpihenjünk és erőt gyűjtsünk a folytatáshoz. A kiengedés és ellazulás, a pihenés és a relaxálás helye tehát a hálószoba, nem csupán szimpla alvóhely. Éppen ezért nagyon is megérdemli ez a fontos helyiség, hogy gondos hálószoba tervezés előzze meg a kialakítását vagy az átalakítását.

Hálószoba tervezés elegáns tapétával
Hálószoba tervezés rejtett világítással
Hálószoba tervezés a harmónia megteremtéséhez

Hogyan lesz majd a hálószoba a béke szigete?

A hálószobánk életünk minőségére rendkívül erős, meghatározó hatást képes gyakorolni. Éppen ezért a hálószoba tervezés során elsősorban arra kell koncentrálni, hogy minden nyugalmat sugározzon, így majd az ott eltöltött idő valóban minőségi legyen és az ellazulásról, a pihenésről és a feltöltődésről szóljon. Nem árt, ha a hálószoba teljesen elkülönül a napi élet tereitől és ideális, ha nem a zajos utcafrontra néz. A közvetlen kapcsolat a fürdőszobával vagy a gardróbbal igen praktikus és kényelmes megoldás

Mire figyeljünk a hálószoba tervezés során?

Érdemes a föld- és a pasztell színeket előnyben részesíteni a hálószoba falak és a látványelemek tervezésekor, a bútorok kiválasztásánál. Igazán harmonikus és békés lesz a hatás így. A zsúfoltságot jobb kerülni a hálószobában, az a békés, idilli hangulathoz nem igazán illik. Természetesen a szoba mérete minden esetben erősen befolyásolhatja a lehetőségeket. Kisebb helyiségbe inkább tolóajtós gardróbszekrényt válasszunk és szemből felfelé nyíló franciaágyat. Kerüljük a hidegburkolatokat, inkább a parketta, laminált padló vagy hajópadló illik a hálószobába. Az egyre inkább népszerű természetes növényi rostokból készült burkolóanyagok is ideálisak: melegséget adnak, érdekes felületük pedig izgalmas hatást is kelt. Néhány kiegészítő bútorral még teljesebb összhatást lehet elérni a hálószobában: egy fésülködőasztallal, egy kényelmes olvasófotellel vagy egy könyvespolccal, ami tele van a kedvenc alkotók szeretett műveivel.

A sok választási lehetőség miatt azonban sok a hibázási lehetőség is. Éppen ezért költséghatékony megoldás lehet a lakberendezési tanácsadás vagy a lakberendezési tervezés. Rövid határidővel és kedvező áron dolgozok.

A referenciáim között számos hálószoba tervezésről készült látványtervet talál, amelyek hátha segítenek az ötletszerzésben.