Orosz Péter lakberendező által tervezett enteriőr

Fürdőszoba tervezés

Napjainkban a fürdőszoba tervezés kitüntetett figyelmet kap és az egyik legfontosabb terület a lakberendezési tervezésben. A fürdőszoba ugyanis életünkben központi szerepet játszik annak ellenére, hogy nagyon gyakran az egyik legkisebb helyiség a lakásban. A személyi higiénia fontos területe: a mosakodás, fürdés, fogmosás, a borotválkozás és szépségápolás itt történik. A hölgyek gyakran sminkelnek benne és a fürdőszobát még öltözőnek is szoktuk használni.

Fürdőszoba tervezés homogén burkolatokkal
Fürdőszoba tervezés egyedi stílusban
Fürdőszoba tervezés a zuhanyház szerelmeseinek

Fürdőszoba tervezés lakberendező segítségével

A kivitelezési munkálatok előtt érdemes tehát nagyon alaposan megfontolni, hogy ide milyen berendezési tárgyak és kiegészítők kerüljenek. Ezek teszik majd kényelmessé és zökkenőmentessé a napi rutint, hiszen általában itt indul és zárul a nap aktív része. Tehát legyen szó a tároló bútorokról, a szaniterekről, a világítási eszközökről és a hidegburkolatokról, mielőtt belevágna az átalakításba igazán kifizetődő választás a lakberendezési tanácsadás – ahol praktikus tanácsokat kap az Ügyfelem -, vagy a lakberendezési tervezés, ahol látványos eredmények születhetnek.

Mire ügyeljünk a tervezés folyamán?

Elsősorban a választott bútorok, burkolatok, csempék és kiegészítők helyes megválasztásán múlik a siker. Érdemes legelőször a burkolási terv elkészítésével kezdeni a folyamatot azért, hogy az enteriőr, illetve a térkialakítás a terveknek megfelelő és esztétikus legyen. A lapkiosztás megtervezésekor, melynek alapját leggyakrabban a bejárattal szemközti fal képezi, mindenképp az adott fürdőszoba adottságaiból kell kiindulni. És hogy ez miért lényeges? A burkolólapok szín tónusaival, mintáival és a fürdőszoba bevilágítottságával ugyanis módosítani lehet a teret. A világosabb tónusok tágítják, a sötétebbek szűkíthetik a helyiséget. Előnyt élvez a vízálló, páraálló és könnyen tisztán tartható padlózat és fal, mint a hidegburkolatok, illetve a vízálló réteggel ellátott meleg és félkemény burkolatok. De a tapétákról és a festékekről sem kell lemondani. Egy tapasztalt lakberendező és a fürdőszoba látványtervezés nagyban hozzásegít az optimális eredmény eléréséhez, így a fürdőszoba valóban a harmónia szigete lehet.

Mire kell még különösen figyelni a fürdőszoba kialakítása során?

A helyiség megfelelő szellőzését, a lámpatestek és szerelvények megfelelő IP védettségét, a VDE 0100 védőzónákra vonatkozó előírásait, valamint még a csatornák lejtéseit kell itt megemlíteni.

Bízza rám fürdőszobájának tervezését! Rövid határidővel és kedvező áron dolgozok. A tervezésről részletesebb leírást a lakberendezési tervezés menüpontra kattintva talál. A referencia munkáim között több fürdőszobáról készült látványképet talál.