Fürdőszoba tervezés

Manapság a fürdőszoba tervezés egyik legfontosabb folyamat a lakberendezési tervezések között. A fürdőszoba általában a legkisebb helyiség az otthonunkban, viszont számos funkciónak kell eleget tennie. Ide sorolható ugye a mosakodás, fürdés, fogmosás, borotválkozás, sminkelés, öltözködés és nem utolsó sorban a szépségápolás. Ezekhez a ,,műveletekhez” megfelelő fürdőszobai kiegészítőket kell választani, legyen szó tárolós bútorokról, szaniterekről, berendezési tárgyakról, világítási eszközökről és hidegburkolatokról.

Lakberendezési-tervezés-Békéscsaba-0029
Lakberendezési-tervezés-Békéscsaba-0028


A fürdőszoba tervezés elsődleges célja a harmónia megteremtése, így a választott bútorok, burkolatok, csempék és kiegészítők nagyban befolyásolják. Ahhoz, hogy a kívánt enteriőrt, illetve az esztétikus térkialakítást elérjük, elsőnek egy burkolási tervet kell készíteni. A lapkiosztás megtervezésekor a helyiség adottságait figyelembe véve, általában a bejárattal szemközti falat, annak közepét kell kiindulási alapnak venni. A burkolólapok szín tónusaival, mintáival és a szoba bevilágítottságával a teret módosíthatjuk. Ugye a világosabb színű burkolatok tágítják, míg a sötétebb színek szűkítik az adott helyiséget. Törekedjünk arra, hogy a padlózat és a fal legyen vízálló, páraálló és könnyen tisztán tartható. Burkolatként legfőképp a hideg burkolatok jöhetnek szóba, illetve a vízálló réteggel ellátott meleg és félkemény burkolatok, de tapéta és festéket se feledjük.


A fürdőszoba tervezés, kialakítás során a következőket érdemes figyelembe venni a szoba megfelelő szellőzési lehetőségét, a lámpatestek és szerelvények megfelelő IP védettségét, a VDE 0100 védőzónákra vonatkozó előírásait és nem utolsó sorban a csatornák lejtéseit.


Bízza rám a fürdőszobájának tervezését. Válassza a szolgáltatások közül a lakberendezési tervezés menüpontot és kérjen ajánlatot!

További szolgáltatások:
Lakberendezési tanácsadás Lakberendezési tervezés
Közösségi oldalak:
Facebook Instagram Pinterest