Orosz Péter lakberendező által tervezett enteriőr

Gyerekszoba tervezés

A gyerekszoba tervezés hálás, ám kihívásokkal teli feladat mindenkinek. A cél egy olyan komplex tér megteremtése, ahol nem csak egy korosztály igényeit vesszük számításba, hanem az egyes életszakaszok eltérő és folyamatosan változó igényeit is. Ahogy telik-múlik az idő és cseperedik a szoba lakója, esetleg kistestvérek is érkeznek, másra kerül a fókusz. Minden életszakaszban megváltoznak a szoba berendezésével szemben támasztott követelmények is. Más igényei vannak egy totyogónak, egy ovisnak, egy kisiskolásnak és más egy tinédzsernek.

Gyerekszoba tervezés játék tér kialakítás
Gyerekszoba tervezés minden korosztálynak
Gyerekszoba tervezés unisex enteriőr

Hova kerüljön a gyerekszoba?

Ha lehet, a nappalit követő második legnagyobb helyiséget érdemes gyerekszobává alakítani. A gyerekszoba vagy az ifjúsági szoba mindig rengeteg érdekes és nagyon fontos dolog helyszíne: alvás, játék, tanulás, a barátok fogadása. Éppen emiatt előnyt élveznek a variálható bútorok a beépített darabokkal szemben, azaz a különálló szekrények és komódok. Emellett még szükséges a megfelelő szabad terület a játékhoz és a mozgáshoz is.

Gyerekszoba tervezés alkalmával ne feledje!

A praktikusság és variálhatóság mellett még a biztonságra kell mindig különleges hangsúlyt fektetni, rögzíteni kell a falhoz az összes mellette álló bútorzatot! A legjobb vizes alapú festékeket és lemosható tapétákat használni. A nyugtató hatású pasztell színek illenek leginkább a gyerekszoba nagyobb falfelületeire. Ezek nagyon egyedivé alakítják a teret, emellett kellemes, oldott és barátságos hangulatúvá is teszik azt. Egy ilyen gyerekszobát vagy ifjúsági szobát használóik a sajátjuknak éreznek majd, ragaszkodni fognak a biztonságos kis magánbirodalmukhoz. A színes játékokkal még plusz vidám hangulatot is varázsolhatunk ide. A gondosan kiválasztott egyéb lakberendezési termékekkel pedig igazán különleges enteriőrt teremthetünk. A természetes világosság mellett irányított fényeket érdemes alkalmazni a gyerekszoba világítási koncepciójának kialakításakor!


Mielőtt belefogna a gyerekszoba vagy ifjúsági szoba átalakításába, igazán kifizetődő a lakberendezési tanácsadás vagy a lakberendezési tervezés választása! Mindenképp megkönnyíti a döntéshozatalt! Rövid határidővel és kedvező áron dolgozok.

A referenciáim között talál gyerekszobáról készült látványterveket, amelyek hátha segítenek az inspirálódásban.